De oude tempels van Angkor Wat in Cambodja: Travel tips

Facebook
Twitter
LinkedIn

Angkor Wat, gelegen in het hart van Cambodja, is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende archeologische sites ter wereld. Deze eeuwenoude tempelcomplexen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot het Khmer-rijk in de 12e eeuw. We geven je graag wat tips mee voor jouw bezoek.

Wat is de beste tijd om te gaan?
De beste tijd om Angkor Wat te bezoeken is tijdens het droge seizoen, van november tot maart. Het weer is dan mild en aangenaam, perfect voor het verkennen van de ruïnes zonder de hitte en regen van het regenseizoen. Probeer zo vroeg mogelijk te arriveren om de drukte te vermijden en de magische zonsopgang boven Angkor Wat te ervaren – een onvergetelijke ervaring.

Kleding en Gedrag
Respecteer de heiligheid van de plaats door gepaste kleding te dragen. Bedek schouders en knieën, vooral bij het betreden van religieuze structuren. Het is ook beleefd om schoenen uit te doen bij het betreden van tempels.

Boek een gids
Hoewel Angkor Wat indrukwekkend is om alleen te verkennen, kan een lokale gids je meer vertellen over de geschiedenis, mythologie en architecturale details. Er zijn tal van gidsen ter plekke beschikbaar, of je kunt van tevoren een privégids boeken.

Ga fietsen of gebruik Tuk-Tuks
Angkor Wat en de omliggende tempels zijn verspreid over een groot gebied. Fietsen of een tuk-tuk huren is een populaire manier om het terrein te verkennen. Het biedt flexibiliteit en een unieke manier om de site te ontdekken, met stops bij minder bekende tempels en monumenten.

Drink genoeg water
Het kan heet worden tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en zonnebrandcrème gebruikt. Er zijn op het terrein verschillende kiosken waar je water en snacks kunt kopen, maar het is altijd handig om zelf ook iets mee te nemen.

Vergeet ook niet de minder populaire tempels te bezoeken
Naast Angkor Wat zijn er talloze andere tempels in het Angkor Archaeological Park, zoals Bayon, Ta Prohm en Banteay Srei. Elk van deze tempels heeft zijn eigen unieke charme en geschiedenis. Probeer niet alleen de hoofdtempel te bezoeken, maar neem ook de tijd om de minder bekende tempels te verkennen.

Ontdek meer

Ontdek het culturele erfgoed van Kyoto, Japan

Kyoto, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan, is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en traditie. Met zijn honderden tempels, serene tuinen en levendige culturele tradities, biedt Kyoto een unieke kijk op het rijke erfgoed van Japan.

De kleurrijke markten van Jaipur, India

Jaipur, bekend als de Roze Stad van India, staat beroemd om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. De bruisende bazaars zijn een schatkamer van traditionele ambachten, textiel, juwelen en nog veel meer.

Terugblik: Heroes Made in Asia 2024

Vol enthousiasme kijken we terug naar Heroes Made in Asia, waar fans uit het hele land samenkwamen om hun passie voor de Aziatische popcultuur te delen.

Scroll naar top