De kleurrijke markten van Jaipur, India

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jaipur, bekend als de Roze Stad van India, staat beroemd om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. De bruisende bazaars zijn een schatkamer van traditionele ambachten, textiel, juwelen en nog veel meer.

Markten die jij tijdens je bezoek niet mag missen
1. Johari Bazaar
Johari Bazaar is de parel van Jaipur, beroemd om zijn schitterende juwelen. Deze markt is een paradijs voor degenen die op zoek zijn naar edelstenen, waaronder diamanten, smaragden en robijnen. Je vindt er ook traditionele Rajasthani juwelen zoals Kundan, Meenakari en Thewa.

2. Bapu Bazaar
Voor een typische winkelervaring ga je naar Bapu Bazaar. Deze markt staat bekend om zijn lederwaren en textiel. Dit is de perfecte plek om Mojari (traditionele Rajasthani schoenen), tassen en riemen te kopen. De bazaar is ook beroemd om zijn Jaipur-quilts en dekens, gemaakt van de fijnste katoen en versierd met prachtige blokprints en borduurwerk. Onderhandelen is hier gebruikelijk, dus wees bereid om te onderhandelen voor de beste prijzen.

3. Tripolia Bazaar
Tripolia Bazaar is een toevluchtsoord voor degenen die geïnteresseerd zijn in traditionele Rajasthani ambachten. De markt staat bekend om zijn lakkralen, een type handgemaakt juweel gemaakt van lak. Je kunt hier ook bronswerk, tapijten en Bandhani tie-dye stoffen vinden.

4. Chandpole Bazaar
Chandpole Bazaar is een van de oudste markten van Jaipur en biedt een breed scala aan traditionele ambachten. Hier kun je marmeren beeldhouwwerken, houten beelden en metalen werken vinden. De markt is ook beroemd om zijn textiel, waaronder handgeweven stoffen en saris.

5. Nehru Bazaar
Nehru Bazaar is een bruisende markt die perfect is om kleurrijke textielen en traditionele Rajasthani kleding te kopen. Het is beroemd om zijn blauwe aardewerk, een unieke vorm van keramiek die zijn oorsprong in Jaipur heeft. De markt is ook een geweldige plek om souvenirs te kopen, zoals handwerk, jootis (traditionele schoenen) en tassen. De levendige sfeer en de talloze kraampjes maken het een bruisende plek om te verkennen.

Wat kun je er allemaal kopen?
1. Juwelen
Jaipur staat bekend om zijn juwelen, met name de Kundan, Meenakari en Thewa stijlen. Deze traditionele technieken omvatten ingewikkeld vakmanschap en worden vaak versierd met edelstenen. Of je nu op zoek bent naar uitgebreide kettingen, oorbellen of armbanden, de markten van Jaipur bieden het allemaal.

2. Textiel
De markten van Jaipur zijn een paradijs voor textielliefhebbers. Van levendige Bandhani (tie-dye) stoffen tot ingewikkeld blokprint katoen, er is een ruime keuze. Jaipur-quilts, dekens en saris zijn bijzonder populair vanwege hun kwaliteit en vakmanschap.

3. Ambachten
Traditionele Rajasthani ambachten zijn een grote attractie op de markten van Jaipur. Lakkralen, marmeren beeldhouwwerken, blauw aardewerk en houten beeldjes zijn onder andere de unieke items die je daar kunt vinden.

4. Kruiden en Thee
De markten van Jaipur zijn ook een geweldige plek om kruiden en thee te kopen. De kleurrijke kruidenstalletjes bieden alles van kurkuma en saffraan tot exotische kruidenmixen. Je kunt ook veel verschillende theesoorten vinden, waaronder traditionele masala chai-blends.

5. Leer(goed)
Van mooi gemaakte Mojari-schoenen tot leren tassen en riemen, de markten van Jaipur hebben een breed scala aan lederproducten. Deze items zijn vaak handgemaakt.

Handige tips voor tijdens het winkelen
1. Ga onderhandelen
Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs, want het is gebruikelijk en kan vaak leiden tot goede deals.

2. Doe een kwaliteitscontrole
Zorg ervoor dat je de kwaliteit van de producten controleert voordat je ze koopt. Koop juwelen bij gerenommeerde winkels om vervalsingen en fake producten te vermijden.

3. Cash is koning
Hoewel veel winkels pin accepteren, is het altijd een goed idee om voldoende contant geld bij je te hebben.

4. Wees geduldig
De markten kunnen druk en overweldigend zijn, maar neem de tijd om ze te verkennen. De beste vondsten komen vaak voort uit een ontspannen en geduldige verkenning van de kraampjes. Geen haast dus!

Ontdek meer

Ontdek het culturele erfgoed van Kyoto, Japan

Kyoto, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan, is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en traditie. Met zijn honderden tempels, serene tuinen en levendige culturele tradities, biedt Kyoto een unieke kijk op het rijke erfgoed van Japan.

De oude tempels van Angkor Wat in Cambodja: Travel tips

Angkor Wat, gelegen in het hart van Cambodja, is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende archeologische sites ter wereld. Deze eeuwenoude tempelcomplexen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot het Khmer-rijk in de 12e eeuw. We geven je graag wat tips voor jouw bezoek.

Scroll naar top